Friday, March 12, 2010

Web Sitenizi Arama Motorlarina Kaydettirmek, Google, Bing,Yahoo, Ask, Baidu

Pek çok arama motoru kendi bot'ları yardımı ile internet üzerinde yeni siteleri araştırıyor olsa da, sitemizi onlara haber vererek bu işi hizlandirmak her zaman en iyisidir.

Bazı arama motorları sizden sadece sitenizin adresini kabul ederken, bazıları site haritası göndermenize izin verir. Pek doğal ki site haritası göndermek her zaman daha sağlıklıdır.

Kısaca site haritalarına değinelim.
XML dosya formatı ile oluşturulan site haritaları, sitenizde yer alan bütün dosyaların adreslerini içerir. Böylece arama motoru pek bir gayret sarfetmeden sitenizde hangi dosyalar olduğunu öğrenebilir. Sitenizin hızlı PageRank alması için site haritası olmazsa olmazdır. Site haritası hazırlamak için benim site önerim GSite Crawler kullanmanız, herhangi bir limiti olmayan bu yazılımla hızlı bir biçimde sitenizin haritasını çıkartabilirsiniz.

Simdi hızlıca bu 'haber verme' işini nasıl yapabileceğimize bakalım.

Google
Google'a sitemizi kaydettirmek icinn www.google.com/webmasters adresine giderek sitemizi kaydettirmemiz gerekiyor.  Site haritasını da bu bölümden gönderiyoruz.

Bing
Bing içinde bir webmaster merkezi bulunmakta, Http://www.bing.com/webmasters adresinden ulasilabilen bu merkez ilerleyen zaman içerisinde ek bilgiler de - kaç sayafanız indexlenmiş gibi - görebilirsiniz.
Ancak bing'e site haritanızı göndermenin daha kolay yolları da var.

http://www.bing.com/webmaster/ping.aspx?siteMap=http://www.sitenizin-adresi.com/sitemap.xml


Yukarıdaki gibi yöntemle de site haritanızı hızlıca gönderebilirsiniz.


Yahoo
Yahoo'da google ve bing gibi bir yönetim merkezinden site ekleme işlemlerini yapiyor. Buradaki adresten ulaşabileceğiniz sistem, yine Google ve Bing gibi ek bazı özellikler içeriyor.

Ask.Com
Büyük arama motorlarının aksine Ask.Com'a sitenizi bildirmek oldukça kolay. Aşağıdaki gibi bir satırla site haritanızı zahmetsizde Ask.Com'a gönderebilirsiniz.

http://submissions.ask.com/ping?sitemap=http%3A//www.yourdomain.com/sitemap.xml


Baidu
Çin'in en büyük arama motoru olan Baidu'ya siteyi eklemek nispeten daha fazla yetenek istiyor.


Öncelikle buradaki adrese giriyoruz. Çıkan sayfa çincedir. İlk yazı alanına sitemizin adresini yazıyoruz, diğer yazı alanına ise hemen solunda yer alan karakterleri giriyoruz.


Yalnız Baidu'ya sadece sitemizin adresini giriyoruz, malesef Baidu site haritalarımızı işlemiyor, bu sebeple site haritanızın adresini vermeyiniz.

17 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. ücretsiz online pdf kitap indirin
    http://pdfkitap.online

    ReplyDelete
  3. baidu ya eklemek çok sıkıntılı
    www.izmirmarkareklam.com

    ReplyDelete
  4. Baidu ya nasıl göndericez açıklamalı kaynak verrebilirmisiniz çok sıkıntılı o site fakat lağzım

    ReplyDelete
  5. dgs çıkmış sorular
    www.dgscikmissorular.com

    ReplyDelete
  6. www.teknobakis.blogspot.com

    teknolojinin adresi

    ReplyDelete
  7. www.entruempelungs.wien

    ReplyDelete
  8. arama motoru kayıt ile ilgili sayfanızda backlink çalışması yapmak istiyoruz. Detaylar için lütfen iletişime geçin. İletişim için - marketing@sadeceon.com

    ReplyDelete
  9. Olmuyor kardeşim
    http://hzlinkai.com

    ReplyDelete
  10. paylaşım için teşekkürler ancak baidu için ne yaptıysam olmadı.
    üyelik istiyor ve gsm kabul etmiyor

    ReplyDelete
  11. Teşekkür ederim. Güzel Paylaşım Kapaklı Haber olarak kullandık.

    ReplyDelete
  12. tşk paylaşım için
    http://www.ozlemlaptop.com

    ReplyDelete
  13. teşekkür ederim sitemi ekledim site linkim : https://hd-online-film-izle.xyz/ ..

    ReplyDelete
  14. Ayakkabıhane Kadın, Erkek, Çocuk ve Bebek ayakkabılarında hakiki deri, tarz ve yüksek taban binlerce çeşit ayakkabılarımızı şeffaf kargo güvencesi ile sizlerin beğenisine sunuyoruz. Bayan deri ayakkabı , erkek deri ayakkabı kategorimizde geniş ürün yelpazemizle yüksek kaliteli ayakkabıları sizlerle buluşturuyoruz.

    ReplyDelete
  15. Farmasi üyelik şartları için 18 yaşından büyük olmanız ve T.C kimlik numaranızın olması yeterlidir. Farmasi tarafından kesinlikle sizden herhangi bir belge ya da form istenmemektedir. Eğer T.C Vatandaşı değilseniz size Devlet tarafından verilen kimlik numarası ile üyeliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Kimlik bilgilerinizin doğru olması durumunda kayıt işlemi gerçekleşecek ve sisteme yazmış olduğunuz telefon numarasına SMS ile şifreniz gelecektir. Bu şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Şifrenizin size ulaşmaması durumunda telefonunuz büyük ihtimalle yanlış yazılmıştır. Sistem üzerinden güncellenmesi gerekmektedir. Dilerseniz bunu sizin için yapabiliriz. Sayfanın üstünde yer alan iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

    ReplyDelete